Elizabeth Hjelme | Ezedoll.Blogg.no

Spiritisme - kort og sann fortelling

 • 31.01.2017 - 22:10Spiritisme. Er det noen som har prøvd det? Siden jeg har vært en liten jente så har jeg alltid vært interessert det som er mellom, over og under himmel og jord. Det er en mystisk følelse som sprer seg frem i kroppen din. Den samme mystiske følelsen som kan skape frykt i hvert eneste celle i kroppen din. Selv har jeg prøvd det for to år tilbake i en over 100 år gammel skole. Det jeg og mine daværende venninner ikke tenkte særlig mye over var at timingen, bråket og de fire A4 ark som ble limt sammen, ikke fungerte. Heller klarte vi ikke å holde oss seriøs, men selv om vi gjorde alt feil så ble nettene mine lange. Det hjalp svært lite med tanken på at huset mitt er allerede hjemsøkt fra før av. 
 

Selv om den mest logiske delen av hjernen min forteller meg at et menneske ikke burde søke kontakt med de som tidligere har levd eller verre, de som aldri har levd - så har jeg lyst til å prøve igjen. En av de største syndene en troende kan gjør er å søke kontakt med mennesker og vesner fra den andre siden av vår virkelighet. For mange er det en forbudt fristelse, og det som blir forbudt blir enda mer fristende. 

I Norge så har jeg hørt og lest over på nettet om bruk og kjøp av spiritismebrett er ulovlig. Godt kan jeg skjønne grunnen til det siden faren min sine historier er grusomme. I sjuende klasse var det da jeg fikk høre en av dem, og som sagt spredde den frykten i hvert eneste celle i kroppen min. Historien handler riktignok ikke om min kjære far, men om en kompis av han. Kort fortalt spilte søsteren til kompisen spiritisme i tenårene sine og for de som ikke vet, finnes det regler. Det er verdt å legge merke til at man aldri skal spør om død eller en bevisende tegn, og det skulle søsteren ha bært bevisst om. Etter å ha spurt om sin egen død så fikk hun et uhyggelig svar tilbake om det; I dag. 

Hun døde senere den dagen på vei hjem igjen, skvist og drept av sin 4-8 år gamle lillebror med en stor bil. Selv lillebroren ikke husker noe av dette og beskrev situasjonen som en transe han ikke kunne kontrollere, stilles det fortsatt spørsmål om hva som fikk han til å kunne styre en bil og deretter velte den over sin egen storesøster. 

Har du prøvd spiritisme? // Tror du på spøkelser? // Har du noen historier rundt om dette temaet (generelt noe "unaturlig" eller skummelt) som du vil dele? Kommenter under! 

Etter frisørbesøk

 • 30.01.2017 - 19:27

Endelig så kan jeg føle meg fin igjen! Den gul-oransje fargen har blitt bleket bort og håret mitt har blitt klipt sammen med extensionsene mine, så med andre ord blander det seg bedre inn. Frisør-besøket varte fra 15:30 til sånn 18:50. Det tok sinnsykt langt tid men det er totally verdt det! Dessverre så må nå jeg våkne sånn 05:00-05:30 hver morgen for å sminke meg og fikse håret mitt før jeg drar til skolen. Tidligere på grunn av lathet så våknet jeg ikke før sånn 06:30, dro til skolen uten sminke og håret mitt har vært oppe hver dag i 2 uker i en hestehale. Jeg var en HOTMESS og nå som den perioden er over kan jeg endelig fokusere på bloggen og ikke den fæle hårfargen som var på hodet mitt noen timer tidligere. 


Fikk ikke tiden til å sminke meg helt ferdig, så bare ignorer øyenbryna mine. 


Ja, jeg vet - Digg kvalitet! 
 

Fra den forrige innlegget så skrev jeg en kort oppsummering av dagen min, og da vet dere som har lest innlegget at jeg skal jogge meg en tur! Det MÅ jeg gjøre siden foreldrene mine har kjøpt pizza og jeg har ikke vært innom matbutikken i dag for å kjøpt inn det jeg mangler til salaten min. Jeg må vær utrolig utakknemlig om jeg ikke spiser hva de har kjøpt, right? Hahah, nå prøver jeg bare om å overbevise meg selv og ikke få skyld av å spise usunn mat! Nei, sånn helt seriøst.. Jeg kan bare stappe i meg grønt i morgen og drikke massevis av vann. Operasjon 49 kg skal for faen meg stå! 

Kvalme og skyld

 • 30.01.2017 - 08:39

Etter å ha levd nærmest hver dag i 18 år med loff og nugatti, så har kroppen min naturligvis lært å få i seg den usunne maten. Etter å ha startet med dietten og holdt den i en lang periode (vel, en lang periode i følge meg), kan man godt si at kroppen min har lært seg å kun spise grønt. I dag morgens fikk jeg ikke tid til å lage den gode salaten som jeg pleier å spise og tomt var det for andre pålegg jeg kunne ha på brødskiven. Dere kan sikkert gjette hva jeg trykte i meg da på farten: nugatti. DET skulle jeg ikke ha gjort! Nå så føler jeg meg både kvalm og litt skyld. Jeg vil helst trykke ansiktet mitt i salat og sove litt lengre sånn kvalmen og den lille skylden bare skal forsvinne! Altså, jeg har ikke kvalme fordi hjernen min tror at jeg kommer til å bli feit av det, men fordi det er så lenge siden jeg har fått i meg sjokolade og generelt brød at kroppen min sikkert reagerte litt dårlig på det. Skyldfølelsen er der fordi i stedenfor å våkne litt tidligere så sov jeg og dermed gikk glipp av en god frokost! Høres kanskje litt rart ut at jeg bare legge meg nå når søvnen min har skylden i at frokosten ble forsinket, haha. 


Lånt bilde: // google // nugatti 
 


Uansett, litt kort oppsummering om planene for dagen i dag: I friminuttet så må jeg ringe til frisørsalongen siden jeg har time i dag men har glemt når tid jeg skulle inn. Det kommer til å bli så sykt kleint fordi frisøren spurte om jeg ville ha påminnelse eller om jeg kom til å taste det inn på mobilen min, noe som jeg sa at jeg ikke trengte fordi jeg kommer til å huske det.. Eh, tror dere ikke at denne hønen har klart å glemme det?? Blir så oppgitt av meg, haha! Etter det så skal jeg nok hjem og ordne meg litt før jeg stikker til frisøren, også etter det igjen er det vel bare å avslutte dagen med litt jogging. Får ikke gjort så mye med tanken på at det sikkert kommer til å ta sånn 3 (++) timer å fikse håret mitt og krangle om å sette inn extensions. Sist gang så ville hun ikke sette det eller klippe det inn i håret mitt fordi hun mente på klipsene blir settet på forskjellig. Noe som er bullshit fordi jeg har skrevet inn nummer og plassering av de sånn jeg vet hvor enkelt av de skal inn. I tillegg så er de allerede klipt inn av en annen frisør, men må gjøres på nytt fordi håret mitt er jo ikke det samme som før? Har jo hatt bob og alt det der, kan jo ikke gå ut for andre gang av den frisørsalongen uten at extensionsene det blir klipt inn? 

Liten oppdatering: Operasjon 49 kg

 • 29.01.2017 - 18:21

Jeg lever på en streng diett og jogging på 3.50 km (++) uten pauser. Viljestyrken min er sterk og jeg skal klare å komme meg ned i vekt! Da jeg vegde meg for noen få uker siden lå jeg faktisk på 58kg, tenk dere det.. Fra 49kg til 58! Ikke at det er noe galt å vær nesten 60 kg (++) men det er ikke en normal kroppsvekt for meg. Heldigvis så har 2 ukers trening og diett gitt meg resultater; jeg har fått mer energi, kan jogge lengre enn tidligere uten pauser og magen min har minket seg. Jeg veier nå nemlig 55kg! Trikset som jeg har brukt er å ikke spise etter klokken 20:00, drikke mye vann, spise kun grønnsaker eller mat som har lite kalorier og trene cardio! Åja, ja - spise massevis av raccula. Ikke er den bare kalorifattig men den kan beskytte deg mot kreft! 


Rosa joggesko fra NIKE får meg alltid i humør til å trene! 

"Operasjon 49 kg" er fremdeles bak i tankene mine, men jeg blir jammen meg fornøyd om jeg klarer å komme meg ned til 50kg! Bare å trene bort 5 kg til og jeg kan endelig få kroppen min tilbake og være fornøyd. Nå så skal jeg få i meg litt grønnsaker, slappe av og ta meg en fin joggetur. Vi snakkes! ♥

Litt sånn drama på byen

 • 29.01.2017 - 17:28

Heihei! For to dager siden så bestemte jeg og noen venninner om å dra ut i byen på neon fest i Bachus. Jeg var kledd i en simpel svart kjole med turtle neck, uten ermer og som når meg helt ned til knærne, åja - ja, jeg hadde selvfølgelig en lysende Minnie Mouse sløyfe på hodet mitt. Alt startet sånn helt ok, inntil da jeg skulle legge fra den tomme glasset mitt hos baren. Kort fortalt så nappet en kleptoman-bitch sløyfen rett fra hodet mitt og gjemte seg i folkemengden. Greia er at den sløyfen den har en sentimental verdi for meg, og man får den bare kjøpt i mamaia.. Med andre ord så har ingen andre den sløyfen og jeg var pissed.

Jeg hadde skjønt om jeg la den fra meg på bordet eller noe, men å stjele den når jeg har den på hodet?? Hvor desperat må den jenta vær!? Full var hun i hvert fall ikke, men dårlig oppdragelse er sikkert grunnen til hele at hun stjeler. Noen sekunder senere så jeg den samme kleptomanen på dansegulvet med sløyfen på hodet, og jeg gikk da bort til hun for å konfrontere om det. Tror jeg ikke har møtt noen med en lavere IQ enn hun der, jeg kødder ikke! Det hun gjorde var å ta av seg sløyfen og gjømme den bak ryggen sin, og skrike til meg "hva er det du vil?? jeg har ikke den". Jeg tok da tak i henne for å ta sløyfen fra hun og ikke noe annet, og den ene vennen hennes bare "Dette er bestevenninna min" (??), jeg bryr meg fint lite hvem det er, hun stjal noe fra meg. Jeg ble deretter dratt bort fra hun, og jeg fortalte hva som skjedde til vaktene. Som forventet så brydde de brydde seg fint lite, men den ene vakten så jo den kjerringa med sløyfen noen minutter senere og alt han gjorde var å si "ja, der er hun!". JAMMEN, GÅ BORT TIL HUN DA?? 

En stund etter så jeg kleptomanen og vennen hennes gå mot garderoben, helt sikkert for å ta den i vesken sin eller noe. De så meg vente der ute og gikk da tilbake til dansegulvet. I mens jeg ventet i garderoben så kom heldigvis venninnene mine med den lysende sløyfen (som btw Clepto-whore har klart å ødelegge) bort til meg. De skal tydeligvis ha sett hun med sløyfen på hodet og tatt den fra hun. Sånn helt seriøst, den jenta der er verre enn sigøynere på gaten i Constanta og det får meg lyst til å poste bilder av trynet hennes på nettet for å advare andre folk om å passe på tingene sine. Jeg har null respekt for mennesker som stjeler når de har god nok økonomi til å gå ut å feste. Den kjerringa der har en mentalitet til en liten bortskjemt unge som ser ting som ikke er deres, men tar det fordi om. Nå som alt er sagt, ønsker jeg dere alle en fin søndag! 

Pose for nothing og salatmix

 • 23.01.2017 - 22:10

Åherrregud, for en dag det har vært! haha. Dagen min startet selvfølgelig med en ekkel migrene og da måtte jeg bare bli igjen hjemme fra skolen. Siden det var husvisning i dag så måtte jeg og foreldrene mine ut av huset, og da kjørte vi bort til Devold! Etter en timers tid så dro vi hjem att og kunne endelig slappe av. 
Ååh forresten, da jeg var hos Devold så fikk jeg kjøpt majones av trøffel og basilikum, og det passer jo helt perfekt til salaten min! Det jeg blander inn i salaten er gulrot, massevis av ruccula, isbergsalat, endivie, radicchio rosso, fiberrikt flatbrød sammen med de to majonesene. Og ja, jeg vet at jeg tok ALT for mye majones, men sånn går det når jeg blir så ivrig, haha! 


 Vil bare kommentere at jeg jogget i nesten 4km uten stopp i går, yay me! Sitter nå her med gangsperre og bestemte meg for å bare slappe av med tanken på migrenen jeg hadde tidligere. Så ja, operasjonen min kommer helt sikkert til å fungere! :-) Vi blogges ♥

Operasjon 49kg

 • 22.01.2017 - 18:44

Heihei! Lenge siden sist? Jeg har ikke blogget noe siden da frisøren fucket opp håret mitt, and guess what? Håret mitt er fortsatt fucked up! Riktig nok så skulle jeg ikke tilbake hos frisøren før neste uke, men siden jeg hele tiden må gå med hestehale så skal jeg snakke med de imorgen fordi jeg kan ærlig talt ikke gå rundt å se sånn ut. Hver dag så går jeg bare med hestehale eller gjømmer håret mitt under en hettegenser sånn folk ikke stirrer stygt på meg, haha. Når jeg føler meg så stygg mister jeg bare blogglysten og det er egentlig hovedgrunnen til jeg blogger såå utrolig sjeldent! Jeg får bare håpe at frisøren fisker håret mitt så fort som mulig sånn jeg endelig kan blogge igjen uten å føle meg som en gulrot, hahah! 

Anywayyy.. I det siste så har jeg startet med noe som jeg gjerne vil kalle for "operasjon 49kg", der jeg som veier 56kg skal slanke meg til 49, eller i hvert fall ned til 50. Det jeg gjør er å kun spise grønnsaker, hive på meg vann og jogge hver dag. I løpet av en halvtimes jogging så har jeg utrolig nok brent 300 kalorier og det er noe som jeg er litt stolt av med tanken på at jeg er en utrolig lat person. Jeg har hørt fra folk at det hjelper å spise babymat, altså sånn der fra glassflaske. Det høres lite attraktivt ut men jeg vurderer å prøve det for å eksperimentere om den slags slankemetode er en woop eller noop. Grunnen til at jeg vil bli slankere er fordi jeg føler meg utrolig feit! Ja, det virker kanskje litt rart men sånn er det bare. Det irriterer meg så sinnsykt mye at det føles ut som jeg har en dobbelhake og når jeg setter meg ned så ruller magen min ut. I dagens samfunn så føles det ut som jeg ikke holder til de forventingene en jentekropp burde ha.. Altså en flat og definert mage, stram rumpe og smalere lår. 
 

Uansett, akkurat nå skal jeg bare rydde rommet mitt ferdig og deretter ta meg en flott joggetur, snakkes! ♥

JEG GRINER

 • 16.01.2017 - 21:24

Altså, jeg har ikke noe blogglyst i det heletatt men jeg får bare blogge ut hva som skjedde i dag. Om noen av dere har lest innlegget under så vet dere at jeg har vært hos frisøren og skulle farge/klippe håret mitt. Først så fikk jeg beskjed at vi ikke skulle sette inn extensionsen i håret mitt og klippe det, eller sette det inn i det hele tatt fordi frisøren ikke gadd å gjøre det. I følge frisøren så mente hun tydeligvis at det var feil å klippe håret sammen med det fordi man varierer hvor du fester extensionsene. Det har jeg aldri hørt om eller hatt problemer med tidligere da jeg klipte både håret mitt og extensionsene hos en annen frisørsalong, men men.. whatever. Etter å ha stripet håret mitt og brukt kraftig mye kaldvask så endte jeg opp med å gå ut av frisørsalongen sånn:.. MED ANDRE ORD: Jeg så (og fortsatt ser) jævlig ut! Håret mitt har en gul sirkel rundt gjennom hele hodet som en jævla munk, og håret mitt er ikke gang klipt opp skikkelig for tilpassing av extensionsene fordi frisøren mente på at det ikke trengte mer klipping. Jeg skulle virkelig ikke ha hørt på hun men hun har jo en utdannelse og mye mer erfaring enn meg, så jeg tenkte at hun hadde rett angående om akkurat dette her.
 

UANSETT så skal jeg tilbake dit om 2 uker for å rette det opp gratis men jeg tviler at hårklippen er inkludert selvom jeg betalte både for klipp og farge. Seriøst, jeg vil bare legge meg under dyna og grine! 

Frisøren next!

 • 16.01.2017 - 12:16

God d! 

Nå har jeg bestemt meg! Jeg skal til frisøren i dag for å farge + klippe håret mitt og sette på extensions fra luxushair! Som dere sikkert vet (eller ikke?) så brukte jeg utrolig mye extensions for to år tilbake, og å ha den lange håret er noe som jeg virkelig savner. Riktig nok så var jeg utrolig dum som klipte håret mitt skulderkort sånn 2-3 ganger, noe som jeg sykt angrer på nå! Jeg hadde hatt 60 cm (++) langt hår nå om jeg lot være, men neeida! Denne jenta her skulle ha en forandring. Folkens, om mammaen forteller at du kommer til å andre så lytt! 
 

Uansett, jeg har gått gjennom sånn 1000 bilder og har da deretter valgt ut bildet under: 
 

 

Hva synes dere?

Min fremtidige hus

 • 12.01.2017 - 19:23

When fur is not enough

 • 12.01.2017 - 18:53

I dag så fikk jeg en utrolig søt pakke av en herlig person, nemlig typen min! Jeg synes det er så søtt og romantisk når man skjemmer bort sin kjærest med gaver når det ikke er en gang jul eller noe, spesielt når personen bor i utlandet. ♥ Det trenger ikke å vær noe dyrt og dramatisk som en Pandora Princesess Ring eller en Prada veske, men det kan vær noe som har en søt betydning for dere begge to! Siden typen min vet at jeg ikke får tak i favoritt foundationen min her i Norge så kjøpte han rett og slett den (til og med i riktig farge!!) og en kosete genser. Om man virkelig vil få meg fornøyd så er det bare å gi meg fluffy klær som jeg kan sprade rundt med her i hjemmet! 


Fluffy klær har alltid vært en greie mellom meg og typen min. Jeg vet ikke helt hvorfor men det er liksom noe som vi ofte snakker om av en eller annen grunn, haha! Om ikke lenge så drar jeg bort til han, så jeg lurte på om det er noen som vet hva jeg skal kjøpe til han? Jeg skal jo selvfølgelig kjøpe en fluffy genser, men jeg vil kjøpe noe litt ekstra for å gjør han litt ekstra glad. ♥ Kanskje jeg skal kjøpe noe som har med jobben hans å gjør? Men hva i all verden kan du kjøpe til en flygeleder? haha. 

OOTD - Outfit of the day

 • 10.01.2017 - 16:34


 

//Jakke: Raspberry // Bluse: Raspberry // Bukse: Pull & Bear // Sko: ??//  Bikkje: Polen // 

Blue jeans, White shirt

 • 10.01.2017 - 09:32

Walked into the room you know you made my eyes burn.


 

God morgen! ♥ Nå sitter jeg her i klasserommet og blogger når jeg egentlig skulle ha følgt med i historietimen, go me. Hver tirsdag så starter ikke skoledagen før sånn 09:00, og av en eller annen grunn så våkner jeg av meg selv sånn 05:00 hver morgen. Det kan vær fordi at jeg tar meg en 3 timers lur hvert eneste dag siden jeg blir så utrolig trøtt og sliten av alt og ingenting. Jeg mistenker at hovedårsaken for min trøtte ræv kan vær mangel på vitaminer eller noe i den duren, men siden jeg har lovd meg selv å få mere energi (noe som jeg sliter sykt med!) så får jeg satse på å kjøpe asiatisk gunpowder te eller dra til legen.

Etter skoledagen som faktisk ikke slutter før sånn 15:00, så skal jeg rett hjem og rydde soverommet mitt for visning i morgen. Forhåpentligvis så blir huset solgt i løpet av denne måneden sånn jeg kan reise bort til typen min i februar. Om huset blir solgt neste måned så krasjer det med planene mine å reise ned dit siden jeg må da være hjemme og hjelpe til med flyttingen. Jeg får krysse fingrene mine at det IKKE skjer!

2017 inspirasjon

 • 03.01.2017 - 09:00Det er lov å drømme ♥

Me vs 2017

 • 01.01.2017 - 06:14

Nytt år, nye muligheter.. Er det ikke hva de fleste bruker å si? Jeg er i hvert fall en av de som lurer seg selv og gjør det akkurat samme drittet gang på gang. Men er jeg faktisk lei. Dette året her eller rettere sagt den forrige året, har vært utrolig utfordrende og har slått meg som jeg skulle ha vært en world's first class bokseupute. Masse dritt har blitt slengt rett i trynet på meg og jeg kan dessverre konkludere med at 2016 har vært den VERSTE året av alle de 18 årene jeg har eksistert på denne jordkloden. Men, det som gjør meg litt, men bare litt lykkeligere er at ingenting kan gjør dette året her verre enn den forrige.

OG det skal jeg jammen meg sørge for! 

 

 

ezedoll

Hei og velkommen til min blogg! Mitt navn er Elizabeth Hjelme, er 19 år og kommer fra Ålesund. Her på bloggen min så vil jeg for det meste skrive om hverdagen, mote og andre ting som interesserer meg. Håper du vil følge meg!

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Instagram
 • Youtube
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no